Universiteit Leiden

nl en

Lotte van Dillen in diverse media over angst bij beslissingen

Sociaal psycholoog Lotte van Dillen doet onderzoek naar het beslisgedrag van mensen en welke rol angst hierbij speelt. Hierover vertelt ze in een video op NU.nl, op de populair-wetenschappelijke nieuwssite Scientias en bij het Belgische Radio 1.

Lotte van Dillen over angst in diverse media

Radio 1 

Lotte van Dillen vertelt over de (ontbrekende) angst van mensen voor het coronavirus. Ondanks de coronapandemie gaan toch veel mensen naar hun werk. Zijn we niet bang genoeg? Van Dillen: 'angstmarketing werkt vaak averechts'. 
Angstmarketing werkt niet goed (27 januari)

Scientias

Lotte van Dillen over angst als pressiemiddel: 'Als je deel uitmaakt van een groep, is het gevoel dat je als individu iets kan doen aan je angst al minder. Het ligt niet alleen bij jou, jij kan niet zoveel doen. Dan ben je minder genegen om je onder druk van angst te laten sturen.' 
Mensen de baas zijn? Gebruik geen angst (23 januari) 

NU.nl

Lotte van Dillen reageert in een video op mensen die twijfels hebben over het coronavaccin. 
Ben je een 'gekkie' als je geen vaccin wil?  (22 januari)

Lotte van Dillen onderzoekt de invloed van emoties op beslissingen en de rol van aandacht hierin. Door kennis over de psychologische mechanismen te delen hoopt Lotte bij te  dragen aan 'gezonder' beslisgedrag in gezondheid, recht, en economie. Daarover vertelt ze in diverse media.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.