Universiteit Leiden

nl en

Lotte van Dillen in Trouw over afleiding tijdens het eten

Je lunch voor het computerscherm naar binnen werken of andere dingen doen tijdens het eten? Dan loop je sneller het risico later de chipszak open te trekken. Ofwel, wie afgeleid is tijdens plezierige activiteiten, wil die schade later inhalen. Lees sociaal psycholoog Lotte van Dillen over ‘hedonistische compensatie’ in dagblad Trouw.

Trouw

Op je telefoon tijdens de maaltijd? Dan krijg je later meer trek, zeggen psychologen

Lotte van Dillen doet onderzoek naar de invloed van emoties op beslissingen en de rol van aandacht hierin. Door kennis over de psychologische mechanismen te delen hoopt Van Dillen bij te dragen aan 'gezonder' beslisgedrag in gezondheid, recht, en economie. Daarover vertelt ze in diverse media.

Podcast

De Nieuwe Wereld 

Lotte van Dillen gaat in gesprek over de impact van het coronabeleid. 'Of we nu keuzes maken voor onszelf of voor anderen; we zijn allemaal mensen.' Beluister de podcast via Spotify of je favoriete platform over bias en emotie in coronatijd: angst, verlossing en zondebokken.
Bias en emotie in coronatijd: angst, verlossing en zondebokken (december 2021)

Lotte van Dillen over angst in diverse media

Radio 1 

Lotte van Dillen vertelt over de (ontbrekende) angst van mensen voor het coronavirus. Ondanks de coronapandemie gaan toch veel mensen naar hun werk. Zijn we niet bang genoeg? Van Dillen: 'angstmarketing werkt vaak averechts'. 
Angstmarketing werkt niet goed (27 januari)

Scientias

Lotte van Dillen over angst als pressiemiddel: 'Als je deel uitmaakt van een groep, is het gevoel dat je als individu iets kan doen aan je angst al minder. Het ligt niet alleen bij jou, jij kan niet zoveel doen. Dan ben je minder genegen om je onder druk van angst te laten sturen.' 
Mensen de baas zijn? Gebruik geen angst (23 januari) 

NU.nl

Lotte van Dillen reageert in een video op mensen die twijfels hebben over het coronavaccin. 
Ben je een 'gekkie' als je geen vaccin wil?  (22 januari)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.