Universiteit Leiden

nl en

Student Evi Dijcks in Trouw over ontdekking dichtgenootschap

Per toeval stuitte student Nederlandse taal en cultuur Evi Dijcks op een gedicht van een voor haar onbekend dichtgenootschap. Toen ook haar docente het genootschap niet kende, wisten ze dat dit een onderzoek waard zou zijn. In Trouw vertelt Evi over haar bijzondere ontdekking van een zeer exclusief gezelschap.

Het dichtgenootschap bleek namelijk alleen voor vrouwen te zijn. Dit was een primeur in die tijd. ‘Je had in die tijd wel in Middelburg een natuurkundig genootschap voor vrouwen, maar dat was dan opgericht door mannen die lesgaven. Dat was al een stap in de vrouwenemancipatie, maar in dit genootschap organiseerden de vrouwen zichzelf,’ aldus Evi.

Meer weten?

Het interview met Evi Dijcks is te lezen op de website van Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.