Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen in de Volkskrant over immigratierapport

Leo Lucassen, hoogleraar migratiegeschiedenis, uit in de Volkskrant kritiek op een rapport over immigratie, dat onderzoekers in opdracht van het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie hebben geschreven. Volgens Lucassen bevat het rapport onwaarschijnlijke stellingen, pessimistische conclusies en onwetenschappelijke, politieke motieven.

In het opiniestuk schrijft Lucassen dat hij de conclusies van het rapport ‘nogal problematisch’ vindt. ‘De pessimistische conclusies van het rapport lijken dan ook vooral bedoeld ter legitimatie van de xenofobe opvattingen van Baudet en de zijnen,’ oordeelt hij. ‘Dat we moeten ophouden met de opvang van vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten, om zo Europa ‘dominant blank’ te houden, te voorkomen dat we worden ‘vervangen’ en ‘onze cultuur’ wordt vernietigd.’

Meer weten?

Lees dan het volledige opiniestuk van Leo Lucassen op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.