Universiteit Leiden

nl en

Esmée Driessen onderdeel expertgroep experimenten Right to Challenge België

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) heeft Esmée Driessen gevraagd om onderdeel te zijn van een expertgroep die Vlaamse gemeenten die willen gaan werken met het Right to Challenge ondersteunt.

In Nederland bestaat sinds een aantal jaren grote belangstelling voor het Right to Challenge; een instrument waarmee burgers taken van de overheid kunnen ‘overnemen’ wanneer zij een plan hebben om deze taak beter en//of goedkoper uit te voeren. Ook in België begint het instrument aan populariteit te winnen. Daarom organiseert de VVSG in opdracht van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur een labo lokale burgerparticipatie. Onderdeel hiervan is onder andere een expertgroep waarin Vlaamse steden, gemeenten, partnerorganisaties en wetenschappers plaatsnemen. De expertgroep ondersteunt een aantal Vlaamse steden en gemeenten die mogelijk een Right to Challenge-experiment willen opzetten en voorziet hen van kennis en input. 

Esmée is Thorbeckefellow en promoveert bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht op het onderwerp Right to Challenge en burgerinitiatieven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.