Universiteit Leiden

nl en

Succesvolle Masterclass Crisiscommunicatie krijgt vervolg als Verdiepingscursus voor professionals

Na twee volle edities van de online Masterclass Crisiscommunicatie van het Centre for Professional Learning, vindt in september een Verdiepingscursus voor professionals plaats onder begeleiding van docent Wouter Jong.

Crisissituaties zijn divers en een succesvolle aanpak ervan vraagt om een strategische insteek, vooral ook als het communiceren betreft. Door te kijken naar theoretische inzichten uit de universitaire wereld, aangevuld met sprekende voorbeelden uit binnen- en buitenland, vullen deelnemers tijdens deze verdieping hun gereedschapskist met strategische inzichten rondom crisiscommunicatie. Dit biedt handvatten voor een eerstvolgende crisis die zich aan het bureau aandient.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en c
asuïstiek gaan deelnemers zelf met crisiscommunicatie aan de slag. Daarbij staan de volgende vragen centraal: Hoe kunnen organisaties draagvlak creëren en behouden tijdens een crisis? Wat is de impact van crisiscommunicatie op de reputatie van een organisatie? Hoe blijven crisisactoren aangehaakt bij de opvattingen in de buitenwereld? 

Wouter Jong is verbonden aan het Institute of Security and Global Affairs, Universiteit Leiden, waar hij het vak Crisis Communication geeft. In december 2019 promoveerde hij op het onderwerp crisisleiderschap van burgemeesters. In de loop der jaren adviseerde hij talloze burgemeesters, veiligheidsregio’s en gemeenten over de communicatie en lastige beslissingen op momenten die ertoe deden. 

De Verdiepingscursus Crisiscommunicatie vindt plaats op 10, 17 en 24 september 2021 Kosten: €1800,-

Aanmelden

Verdiepingscursus Crisiscommunicatie

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.