Universiteit Leiden

nl en

Liesbeth van Vliet ontvangt KNAW Early Career Partnership

Liesbeth van Vliet krijgt met de Early Career Partnership van de Koninkijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) de gelegenheid om een interdisciplinaire bijeenkomst te organiseren. Daarvoor ontvangt de Leidse gezondheidspsycholoog een bedrag van € 10.000.

Liesbeth van Vliet onderzoekt hoe communicatie patiënten kan helpen en schaden als ze geconfronteerd worden met een ernstige, levensbedreigende zieke. Om dit te onderzoeken combineert ze inzichten uit de communicatie en palliatieve zorg met onderzoek naar placebo- en nocebo-effecten. Van Vliet is geïnteresseerd in communicatie, van informatievoorziening tot empathie. Met haar onderzoek focust ze op de oncologie. Samen met antropoloog Annemarie Samuels gaat ze een interdisciplinaire workshop organiseren over communicatie in situaties waarin patienten niet hun diagnose of prognose willen weten. Samuels leidt het project Globalizing Palliative Care

Liesbeth van Vliet

What (not) to say: Unravelling the (un)questionable ideal of open information provision in advanced cancer 

Volgens de voorzitter van de KNAW-beoordelingscommissie André Knottnerus, hoogleraar huisartsgeneeskunde Maastricht University, zijn de gehonoreerde aanvragen van hoge wetenschappelijke kwaliteit, richten zich op belangrijke maatschappelijke vraagstukken, en hebben een sterk interdisciplinaire insteek.
Tien jonge onderzoekers ontvangen KNAW Early Career Partnership

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.