Universiteit Leiden

nl en

An Early Start: Welcoming the Class of 2024!

Hoewel de officiële start van het academisch jaar nog even op zich laat wachten, verwelkomde het Leiden University College The Hague (LUC) deze week de Class of 2024 op de Campus aan het Anna van Bueren plein. Het nieuwe cohort van 203 studenten zal zich de komende drie jaar verdiepen in een scala aan majors en minors als onderdeel van het Liberal Arts and Sciences: Global Challenges programma.

Uitdagingen

Voor de start van het onderwijs, hebben LUC studenten de tijd gekregen tijdens LUC's Introductieweek om elkaar, Den Haag en de opleiding neter te leren kennen. Ondanks de uitdagingen die COVID met zich meebrengt, zijn 202 van de 203 nieuwe LUC-studenten erin geslaagd om verspreid over drie dagen hun intrek te nemen in de studio's in het Anna van Buerenplein!

De LUC Intro Week is een wat anders dan de HOP Week vanwege de aard van het programma. LUC studenten zijn verplicht om in hun eerste twee jaar op de campus te wonen, dus een groot deel van de Intro Week bestaat uit het leren kennen van hun floormates, Residential Assistants en het Support System. Aangezien LUC veel internationale studenten heeft van ongeveer 50 verschillende nationaliteiten, begint het academisch jaar een week eerder, zodat internationale studenten in de herfstvakantie naar huis kunnen reizen om hun familie te bezoeken of om een broodnodige rust te nemen van de intensiteit van het leven op het internationale honours college.

Air Band Battle

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de LUC Intro Week hybride: er is een mix van online en fysieke activiteiten. Op maandag hebben de nieuwe eerstejaars studenten deelgenomen aan een online introductie door de decaan van LUC: Prof. dr. Judi Mesman, gevolgd door een mix van online en fysieke activiteiten in hun mentorgroepen. Het hoogtepunt van de week is de traditionele Air Band Battle waarbij mentorgroepen een dansroutine uitvoeren op een muziekthema; de thema's van dit jaar zijn "Après Ski" en "Heartbreak songs". Moge de beste mentorgroep winnen!

In het Engelstalige artikel lees je een interview met een aantal nieuwe eerstejaars studenten aan het Leiden University College en hun tweedejaars studentmentoren.

Het Leiden University College in Den Haag biedt een breed, flexibel en interdisciplinair residentieel studieprogramma aan op het gebied van Liberal Arts and Sciences met een focus op 'Global Challenges'; de maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw. In deze bacheloropleiding specialiseer je je in gebieden zoals wereldpolitiek, economie, bestuur, internationale rechtspraak, menselijke & culturele interactie, volksgezondheid en milieuwetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.