Universiteit Leiden

nl en

Ontslag Keijzer onvermijdelijk: 'Kabinet moet met één mond spreken'

Demissionair staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken (CDA) is door demissionair premier Rutte ontslagen vanwege haar uitspraken over het coronatoegangsbewijs. Keijzer uitte in De Telegraaf grote twijfels over het toegangsbewijs, op de dag dat dat voor het eerst moet worden gehandhaafd.

Wim Voermans

Rutte had geen andere keus dan Keijzer onmiddellijk voor te dragen voor ontslag, dat de koning haar inmiddels heeft verleend, zegt hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans in de Volkskrant. Zeker omdat een verklaring uitbleef dat zij het zo niet had bedoeld.

'Het kabinet hoort te spreken met één mond, omdat burgers anders niet meer snappen wat er is besloten en aan welke regels zij zich moeten houden', zegt Voermans. 'Dat homogeniteitsbeginsel is al sinds 1850 vastgelegd in het reglement van orde van de ministerraad.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.