Universiteit Leiden

nl en

Bachelorscriptieprijzen Politieke Wetenschap 2021: de genomineerden

Met het afronden van hun eindscriptie zetten studenten een kroon op hun studie. Zij laten zien wat zij weten van het onderwerp dat zij hebben gekozen. Zij demonstreren wat zij zoal hebben geleerd tijdens de bacheloropleiding. En, wie weet, geeft de scriptie ook wel aan waar hun ambities liggen voor een vervolgopleiding of baan. Vandaar dat docenten van het Instituut Politieke Wetenschap veel waarde hechten aan dit ‘laatste vak’. En traditiegetrouw de beste werkstukken nomineren voor een plaats in de eregallerij. Wie dingen er mee naar de jaarlijkse bachelorscriptieprijzen? Op 8 oktober 2021 (Politicologie/Internationale Politiek) respectievelijk 22/25 oktober 2021 (International Relations and Organisations) wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

Prof. Dr. J.Th.J. van den Berg-prijs 2021 (beste scriptie Politicologie/Internationale Politiek): de shortlist

De jury, bestaande uit SPIL-afgevaardigde Marit van der Heide (student-lid en voorzitter), Joop van den Berg, Hilde van Meegdenburg en Marco Verschoor, buigt zich momenteel over de genomineerde scripties. De winnaar wordt bekend gemaakt bij de uitreiking van de bachelordiploma’s Politicologie en Internationale Politiek op vrijdag 8 oktober 2021 in het Academiegebouw.

 • Tobias Brandwijk, ‘Van likes naar voorkeurstemmen? Een onderzoek naar de invloed van Twitter, Facebook en Instagram op het aantal behaalde voorkeurstemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021’ (begeleider: Joop van Holsteijn)
 • Maud van der Endt, ‘FeMales in parliament — An explanation for the proportion of women in democratic parliaments’ (begeleider: Tim Mickler)
 • Harold Janssen, ‘Taking priority on a packed agenda: economic conditions, public opinion and the attention to macroeconomic issues in the European Council’ (begeleider: Elias Carillo)
 • Stéphanie van Mill, ‘Exploring the Immobility Side of Migration: Analysing the Case of Côte d’Ivoire’ (begeleider: Katharina Natter)
 • Anouk Strijk, ‘Unpacking the drivers of jihadi migration: A comparative analysis between the Netherlands and Switzerland’ (begeleider: Katharina Natter)
 • Cypriaan Sueur, ‘The Intelligence Community, Congress and Cybersecurity Policy: Cooperation in the latest security policy domain’ (begeleider: Carina van de Wetering)
 • Pauline Tossings, ‘Rising economic inequality and the rise of secessionist parties in the European Union: What is the impact of economic inequality on the support for secessionist parties in the European Union?’ (begeleider: Shpend Kursani)

International Relations and Organisations: de shortlist

Babak RezaeeDaryakenari en Juan Masullo zien zich voor de moeilijke taak gesteld een winnaar aan te wijzen uit een sterk deelnemersveld. Deze wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de bachelordiploma’s van Political Science: International Relations and Organisations op vrijdag 22 en maandag 25 oktober in het Academiegebouw.

 • Chiara Anfuso, ‘European Solidarity or Enlightened Self-Interest? An Analysis of the Eurozone and Corona Crises’ (begeleider: Adina Maricut-Akbik)
 • Maite Bonifas, ‘The Influence of Leaders on the Outcome of Self-determination Movements — A Case Study of the Basque Country (begeleider: Feike Fliervoet)
 • Paul Flachenecker, ‘The Inclusion of Environmental Factors in Peace Agreements: A Mechanism for Prolonged Peace or a Curse for Conflict?’ (begeleider: Babak RezaeeDaryakenari)
 • Elisabeth Friedrich, ‘Liberals in Name Only? Exploring the Origins of Individual Level Illiberalism in Contemporary Democracies’ (begeleider: Joshua Robison)
 • Leïla Gfeller, ‘Political Gender Equality and State Violence in Africa: The Impact of Sex Quotas on the Occurrence of Intrastate Conflict Events’ (begeleider: Leila Demarest)
 • Valerie Kornis, ‘Unwrapping the “Africa Problem” of the International Criminal Court: African perceptions of legitimacy’ (begeleider: Tom Buitelaar)
 • Nađa Petrović, ‘The impact of EU candidate status on the inflow of foreign direct investment’ (begeleider: Michael Sampson)
 • Mauricio Rojas, ‘The Variation in Presence of Offshore Financial Centres in Non-Sovereign Territories: A qualitative analysis explaining the variation in the presence of offshore financial centres between non-sovereign territories within different metropolitan affiliations’ (begeleider: Wouter Veenendaal)
 • Sunniva Tveitnes Homme, ‘Intersectional Identities and Land Dispossession: A Qualitative Analysis of How the Gendered Politics of Land Dispossession has affected Indigenous Women in Southeast Asia’ (begeleider: Neil Loughlin)
 • Megan Zutt, ‘The Securitization of Legislation on Foreign Terrorist Fighters in the Netherlands: The Influence of Discourse on Policy-Making’ (begeleider: Niels van Willigen)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.