Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek Kimia Heidary en Bart Custers naar online prijsdiscriminatie

Wat is online prijsdiscriminatie en hoe dienen we dit binnen het huidig wettelijk kader te duiden? Kimia Heidary samen met Bart Custers schreven er een artikel over.

Kimia Heidary

In het artikel dat Kimia Heidary samen met Bart Custers in het kader van haar proefschrift schreef, wordt uiteengezet in hoeverre de (steeds verdere) personalisatie van online prijzen in juridisch opzicht discriminatie oplevert, door deze ontwikkelingen te duiden in het licht van de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB).

Bart Custers

Hoewel het fenomeen online prijsdiscriminatie niet wettelijk is verboden, kan de praktijk wel degelijk leiden tot ongelijke behandeling in de betekenis van de AWGB. Het huidig wettelijk kader van de AWGB, AVG en het consumentenrecht is nog niet voldoende toegerust op online prijsdiscriminatie. Om wetgeving en handhaving effectiever te maken en eventuele risico's van prijsdiscriminatie in te kunnen perken, is het van belang om meer inzichten te verkrijgen in online prijsdiscriminatie en de rol die de praktijk inneemt in de huidige digitale economie. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.