Universiteit Leiden

nl en

LUC student wint essaychallenge Nobelprijs voor de Vrede

Natalia Sobrino-Saeb, derdejaars studente aan het Leiden University College in Den Haag, heeft de essaychallenge van het Ignitor Fellowship Program van het Nobel Vredescentrum gewonnen voor haar essay over de bedreigingen voor de journalistiek in Mexico. Op 10 december ontmoette Natalia het comité van het Ignitor Fellowship in Oslo en woonde ze de openingsceremonie van de Nobelprijs voor de Vrede bij.

Natalia Sobrino-Saeb heeft haar essay over de zware strijd van journalisten tegen corruptie en geweld voorgelegd aan het comité van het Ignitor Fellowship Program na een oproep tot inzending. Zij werd als winnares geselecteerd voor haar goed gestructureerde argumenten die de gevaarlijke realiteit voor veel journalisten op het terrein belichten. 

Q&A met Natalia

Lees het interview met Natalia Sobrino-Saeb op de Engelstalige pagina.

Natalia tijdens het bijwonen van de openingsceremony van de Nobelprijs voor de Vrede.

Het Leiden University College The Hague biedt een breed, flexibel en interdisciplinair residentieel studieprogramma aan op het gebied van Liberal Arts and Sciences met een focus op 'Global Challenges'; de maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw. In deze bacheloropleiding specialiseer je je in gebieden zoals wereldpolitiek, economie, bestuur, internationale rechtspraak, menselijke & culturele interactie, volksgezondheid en milieuwetenschappen.

Tekst door Jayne Fitzgerald.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.