Universiteit Leiden

nl en

Podcast: waarom terroristen slecht communiceren

De afgelopen jaren werd Europa regelmatig opgeschrikt door gewelddadige terroristische aanslagen. Toch bleef de boodschap van de terroristen vaak onderbelicht. Terrorismeonderzoeker Jeanine de Roy van Zuijdewijn vertelt in Enkeltje Wetenschap hoe dat zit.

Veel terroristen gebruiken aanslagen om een politiek doel te bereiken. Zo wilde Islamitische Staat bijvoorbeeld dat Westerse troepen zich terugtrokken uit Syrië en Irak. Die politieke boodschap raakt echter volledig ondergesneeuwd na een aanslag, ontdekte De Roy van Zuijdewijn onlangs in haar promotieonderzoek. De podcast Enkeltje Wetenschap is te beluisteren op de volgende kanalen: 

•    Soundcloud
•    iTunes
•    Spotify
•    Castbox
•    Stitcher

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.