Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law Cast #2: De rol van de strafrechtadvocaat met mr.dr. M. Lochs

Leiden Law Cast is een podcast voor iedereen die meer wil weten over actuele juridische onderwerpen, gemaakt door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Irem Çakir (L) en Hamza Duprée

De Leiden Law Cast maakt juridische informatie behapbaar en schijnt een licht op alle laatste actualiteiten en wetenschapsnieuws. De Leiden Law Cast wordt gepresenteerd door studenten Irem Çakir en Hamza Duprée. Per aflevering bevragen zij een van de wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over een onderwerp uit de juridische actualiteit.

In de tweede aflevering is universitair docent straf(proces)recht en oud-advocaat Marianne Lochs te gast. De rol van de strafrechtadvocaat is aan grote veranderingen onderhevig. Een pijnpunt daarbij is de disbalans die ontstaat door de toegenomen verantwoordelijkheden en de achterblijvende bevoegdheden van de verdediging.

Beluister hier de tweede aflevering van de Leiden Law Cast:

De Leiden Law Cast is ook te beluisteren via de volgende links:

Andere afleveringen van de Leiden Law Cast:

Meer weten over de Leiden Law Cast? Kijk dan hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.