Universiteit Leiden

nl en

Spotlight on girls in Science: RISE lanceert jongerenraad

Op International Day of Women and Girls in Science (11 februari) zet RISE vier vrouwen in onze faculteit in de schijnwerpers. Zij vormen vanaf nu de junior board voor het Researchers in Science for Equality (RISE)-netwerk. Hun belangrijkste taak? Een goede informatievoorziening tussen RISE en de acht instituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen.

Van links naar rechts Olga, Emily, Sanjana and Monica
V.l.n.r. Olga, Emily, Sanjana and Monica

De junior board zorgt voor een optimale tweerichting-communicatie tussen de medewerkers van alle acht instituten binnen de faculteit en de bestuursleden van RISE. Organiseert een van de instituten een interessant evenement? Dan zorgt de junior board ervoor dat dit in de hele faculteit bekend is.

Daarnaast wil de juniorraad het contact tussen vrouwen binnen en tussen de acht instituten verbeteren. Het idee is om een gemeenschap te creëren waarin de leden van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen inspireren en kunnen groeien op persoonlijk en professioneel vlak.

De missie van RISE is om een inspirerende werkomgeving voor vrouwen in de wetenschap op te bouwen, hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren en hun carrières naar hogere posities te helpen bevorderen. RISE wil ook de zichtbaarheid van vrouwelijke toponderzoekers aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen vergroten en de bewustwording van het belang van gelijkheid tussen mannen en vrouwen vergroten. RISE zal gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan het faculteitsbestuur en de selectie- en benoemingscommissies.

Dit zijn de leden van de RISE Junior Board:

  • Dr. Olga Gadyatskaya (zij/haar) is assistant professor bij het LIACS. Ze is gespecialiseerd in cyber security. Olga is de contactpersoon voor LIACS and MI.
  • Dr. Emily Strange (zij/haar) is assistant professor bij het CML. Ze is gespecialiseerd in Conservation Biology. Emily is de contactpersoon voor CML en LION.
  • MSc. Sanjana Panchagnula (zij/haar) is promovendus bij de Sterrenwacht. Ze is gespecialiseerd in Laboratory Astrochemistry. Sanjana is de contactpersoon voor STRW en LIC.
  • Dr. Monica Varela (zij/haar) is een postdoc bij het IBL. Haar expertise bevindt zich op het gebied van Immunologie en ontstekingsziekten. Monica is contactpersoon voor IBL en LACDR.

Heb je vragen of ideeën stuur gerust een mail naar: rise@science.leidenuniv.nl. Ook als je vragen of suggesties hebt over hoe we de rol van vrouwen in science kunnen verbeteren, ove rleuke activiteiten , of als je lid wilt worden, kun je RISE altijd contacteren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.