Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law Cast: Slachtofferschap van seksueel grensoverschrijdend gedrag met Maarten Kunst

Leiden Law Cast is een podcast voor iedereen die meer wil weten over actuele juridische onderwerpen, gemaakt door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Irem Çakir (L) en Hamza Duprée

De Leiden Law Cast maakt juridische informatie behapbaar en schijnt een licht op alle laatste actualiteiten en wetenschapsnieuws. De Leiden Law Cast wordt gepresenteerd door studenten Irem Çakir en Hamza Duprée. Per aflevering bevragen zij een van de wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over een onderwerp uit de juridische actualiteit.

Hoogleraar Maarten Kunst schuift deze keer aan om een gevoelig onderwerp te bespreken: slachtofferschap van seksueel grensoverschrijdend gedrag. We bespreken de rol van media en wetenschap hierbij en focussen ook op valse bekentenissen van slachtoffers. In deze aflevering proberen we met Maarten een genuanceerd beeld neer te zetten over dit soort delicten en de manier waarop we daarmee om kunnen gaan. Maarten doet ook een handreiking met hem het gesprek aan te gaan indien hij iets zegt waar een luisteraar aanstoot aan neemt. 

De Leiden Law Cast is ook te beluisteren via de volgende links:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.