Universiteit Leiden

nl en

Joachim Koops informeert het VN Departement Vredesoperaties over de situatie in Oekraïne en bescherming van burgers

Joachim Koops, Professor Security Studies en Wetenschappelijk Directeur van het Instituut Security and Global Affairs, was op 12 mei jl. uitgenodigd om het Departement Vredesoperaties van de Verenigde Naties in New York uitleg te geven over de situatie in Oekraïne, beschikbare opties voor het beschermen van burgers en de uitkomsten van de bijzondere waarnemingsmissie in opdracht van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OSCE).

VN gebouw

De bijeenkomst was mede-bijeengeroepen door de ‘Effectiveness of Peace Operations Network’ (EPON) in wiens opdracht Professor Koops momenteel aan het hoofd staat van een evaluatie van de OSCE missie in Oekraïne in 2014-2022.
Het evaluatieteam bestaat onder andere uit: Professor John Karlsrud (NUPI), Jyrkie Ruohomäki (Crisis Management Centre Finland), Sophie Veriter (als promovenda verbonden aan ISGA) en Matthias van Lohuizen (voormalig lid van het OSCE SMM en tegenwoordig als promovendus verbonden aan ISGA).

Rapport

Professor Koops deelde tijdens deze briefing ook bevindingen uit zijn meest recente rapport voor  het Internationaal Instituut voor Vredesonderzoek getiteld: ‘UN, EU, and NATO Approaches to the Protection of Civilians: Policies, Implementation, and Comparative Advantages’; mede-auteur: Christian Patz, als promovendus verbonden aan ISGA.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.