Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law Cast: BONJO & een ex-gedetineerde

Leiden Law Cast is een podcast voor iedereen die meer wil weten over actuele juridische onderwerpen, gemaakt door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Irem Çakir (L) en Hamza Duprée

De Leiden Law Cast maakt juridische informatie behapbaar en schijnt een licht op alle laatste actualiteiten en wetenschapsnieuws. De Leiden Law Cast wordt gepresenteerd door studenten Irem Çakir en Hamza Duprée. Per aflevering bevragen zij een van de wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over een onderwerp uit de juridische actualiteit.

Op een cruciaal moment in de bestaansgeschiedenis van (de)BONJO schuiven Bedel Bayrak, Jaap Brandligt en Paul Grijpma aan. De heren, respectievelijk vrijwilliger, directeur en eindredacteur bij (de)BONJO, praten ons bij over het leven in detentie, de onvoorziene problematiek die dit meebrengt en hoe BONJO sinds jaar en dag gedetineerden daarbij helpt, mede door de luis in de pels van justitie te zijn. Wij kozen ervoor deze aflevering nu op te nemen omdat het voortbestaan van de organisatie zeer in het ongewisse is door keuzes van voormalig minister Sander Dekker. Hoewel er deze aflevering scherpe inhoudelijke kritiek geleverd wordt hierop willen wij de heer Dekker wel een spoedig herstel toewensen!

De Leiden Law Cast is ook te beluisteren via de volgende links:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.