Universiteit Leiden

nl en

Marcel Cobussen over de ‘geluidsbeleving’ in Rotterdam

Van een auto die wegrijdt tot pratende voorbijgangers, in een grote stad is het vrijwel nooit stil. Hoogleraar auditieve cultuur Marcel Cobussen werkt voor de stad Rotterdam aan een geluidsbeleid. Hij vertelt erover in een interview met NRC.

Cobussen stelt dat geluid wereldwijd een steeds groter probleem wordt en uit onderzoek van onder andere het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat geluidshinder ziekmakend is en leidt tot stress, slapeloosheid en psychische klachten. ‘Als je hier opnames zou maken, zou je verbaasd zijn dat wij überhaupt een gesprek kunnen voeren in dit lawaai.’

Meer weten?

Lees het hele interview (€) met Marcus Cobussen op NRC.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.