Universiteit Leiden

nl en

Ariane Briegel benoemd tot Medical Delta hoogleraar

Acht hoogleraren zijn gisteren gelijktijdig geïnaugureerd als ‘Medical Delta Hoogleraar’ bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, Erasmus Universiteit en het Erasmus MC. Ook Ariane Briegel, onderzoeker bij het Instituut Biologie Leiden van Universiteit Leiden, ontving haar dubbelbenoeming.

Ariane Briegel

Alle hoogleraren hebben een aanstelling bij tenminste twee van de vijf academische instellingen, en combineren daarmee technologie en gezondheidszorg in hun hoogleraarschap. Zo is Briegel ook verbonden met de TU Delft. Ze onderzoekt hoe we bacteriële infectieziekten beter kunnen bestrijden, door gebruik te maken van hoge resolutie, 3D-microscopen.

Discipline-overstijgende samenwerking

Om de gezondheidszorg toekomstbestendig te houden, is een andere benadering nodig. Technologische innovaties kunnen hieraan bijdragen, maar daarvoor is discipline-overstijgende samenwerking en een goede inbedding van innovaties in de (zorg)praktijk essentieel. De acht nieuwe Medical Delta hoogleraren zoeken actief deze samenwerking op voor hun onderzoeken. 

Onbekende paden inslaan

‘Of het nu gaat om fundamenteel onderzoek dat meerdere wetenschappelijke disciplines beslaat, of om het inbedden van veelbelovende innovaties in de zorgpraktijk: het kan niet zonder goede samenwerking,’ zegt prof. dr. Frank Willem Jansen, voorzitter van Medical Delta. ‘De juiste partijen bij elkaar brengen, goed luisteren en doorvragen, en actief zoeken naar gemeenschappelijke doelen en belangen: het is een vak op zich. Het vergt daarnaast moed om voor jou onbekende paden in te slaan. De acht nieuwe Medical Delta hoogleraren hebben zich allen bewezen op dit vlak. Hun benoeming helpt hen verder in de voortrekkersrol die zij al nemen en draagt daarin bij aan de zorgtransitie die voor ons ligt.’

Lees het hele nieuwsbericht op de website van Medical Delta.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.