Universiteit Leiden

nl en

Op uitwisseling zonder je studentenkamer uit te komen: ECOLe onderwijsbeurs maakt het mogelijk

Vanuit je Leidse kamer samenwerken met studenten uit de Verenigde Staten: de studenten van universitair docent Dario Fazzi kunnen deze uitdaging binnenkort aangaan. Hij ontvangt een beurs van de Faculteit Geesteswetenschappen en ECOLe om een ‘virtueel uitwisselingsprogramma’ op te zetten.

Fazzi maakt al langer gebruik van virtuele uitwisselingsprogramma’s in zijn onderwijs. ‘Ik geloof dat virtuele uitwisselingsprogramma’s een heel geschikt middel zijn om studenten kritisch te leren denken en intercultureel te leren communiceren,’ licht hij desgevraagd toe.

Samenwerken met een oceaan ertussen

Met de beurs wil Fazzi zijn studenten samen met Amerikaanse studenten laten nadenken over milieuvraagstukken. ‘De studenten gaan een paar weken lang online samenwerken. In die tijd gaan ze zich verdiepen in de historische achtergrond en de maatschappelijke impact van cruciale milieuproblemen in kust- en deltagebieden aan de overkant van de Atlantische Oceaan.’

Nog boeiender en inclusiever

De beurs stelt Fazzi in staat om deze ervaring te verrijken voor de betrokken studenten. ‘De studenten doen verschillende interactieve online activiteiten, zoals historische kaarten maken en milieu-rollenspelen. Wij denken erover een deel van de subsidie te investeren in VR-software en -hardware om deze ervaringen nog boeiender en inclusiever te maken.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.