Universiteit Leiden

nl en

Schrijf je in voor de Summer School ‘The European Union, the United Nations and Global Governance’

Je kunt je nu aanmelden voor de Summer School ‘The European Union, the United Nations and Global Governance’. De Summer School is gericht op studenten op master-niveau en promovendi en wordt gesponsord door het Jean Monnet programma (Erasmus+) van de Europese Unie.

Succesvolle deelnemers zullen deel uitmaken van een getalenteerde en gemotiveerde groep graduate-level studenten (masters en promovendi) voor een ambitieus twee weken durend programma vol interessante colleges, seminars, mogelijkheden om te netwerken en bezoeken aan internationale instanties.

Twee weken durend programma met interactieve colleges en seminars

De Summer School biedt een reeks interactieve colleges en seminars gegeven door vooraanstaande wetenschappers en (voormalige) experts uit het veld. Hierdoor zullen studenten vertrouwd raken met de wijze waarop de Europese Unie (EU) en de Verenigde Naties (VN) opereren en de wisselwerking tussen deze twee organisaties binnen de context van global governance. 

Het tweeweekse programma gaat van start met een aantal colleges over intrigerende onderwerpen met betrekking tot Europese integratie en het werk van de Verenigde Naties zoals:

  • lobal Security Governance;
  • De EU binnen de VN;
  • Internationale Financiële Samenwerking en Stabiliteit;
  • Migratiebeleid;
  • De Rol van de G20 Wereldwijd;
  • Internationale Klimaatbescherming en Energiebeleid;
  • Europees Fiscaal en Monetair Beleid.

Bezoek belangrijke internationale instanties in Den Haag en Brussel

Deelnemers aan de Summer School zullen ook op bezoek baan bij belangrijke internationale instanties in Den Haag zoals de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. 

De laatste drie dagen van de Summer School zullen de studenten doorbrengen in Brussel waar zij instanties zullen bezoeken als het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese dienst voor extern optreden. 

Meer informatie en aanmelden

Master studenten kunnen, afhankelijk van het Instituut waaraan zij studeren, hun deelname laten meetellen voor 5 ECT. 

Meer informatie over het Summer School programma, de kosten, het aanmeldingsproces en andere praktische zaken is te vinden op deze (Engelstalige) website. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.