Universiteit Leiden

nl en

Voorgenomen besluit minister Kuipers: Kinderhartchirurgie weg uit Leiden

Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op 13 februari bekendgemaakt dat hij van plan is kinderhartchirurgie uit het Centrum aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam – Leiden (CAHAL) weg te halen. De minister wil deze hooggespecialiseerde zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen concentreren in Rotterdam en Groningen.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) waar de kinderhartoperaties nu plaatsvinden, is ‘onaangenaam verrast’ door het voorgenomen besluit van de minister. ‘We blijven ons inzetten voor de zorg voor onze patiënten en hun naasten met het fantastische team van zorgverleners van CAHAL, Amsterdam UMC en LUMC. We bestuderen het voorgenomen besluit en beraden ons op vervolgstappen.’

Ook het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit Leiden is ‘heel teleurgesteld’. ‘Dit heeft zeer grote gevolgen voor patiënten en voor het onderzoek en de opleiding’.

De beide ziekenhuizen waar de kinderhartchirurgie zou moeten verdwijnen, LUMC en UMC Utrecht, hebben twee weken de tijd om te reageren op het voorgenomen besluit van de minister.

Lees hier meer over:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.