Universiteit Leiden

nl en

Zomer vol zomerscholen bij Geesteswetenschappen

Ook deze zomer biedt de Faculteit Geesteswetenschappen weer een breed palet aan zomerscholen voor medewerkers en studenten. Van acteren tot Indiase taalwetenschap: voor ieder is wat wils te vinden.

Global History in the 2020s, 27 – 29 juni

Deze zomerschool voor promovendi wordt georganiseerd door het European Network in Universal and Global History (ENIUGH), en gaat vooraf aan het zevende Europese congres over wereldgeschiedenis (29 juni - 1 juli 2023, georganiseerd door het Instituut voor Geschiedenis ). Promovendi worden uitgenodigd om lopend onderzoek te presenteren dat te maken heeft met relaties en spanning tussen (groepen) actoren in verschillende regio’s.

Meer informatie (Aanmelddeadline verstreken)

Summer School in Languages and Linguistics, 10 – 24 juli

Deze zomerschool biedt zowel gespecialiseerde cursusprogramma's in beschrijvende linguïstiek als in Chinese, Germaanse, Indo-Europese, Indiase, Iraanse en Semitische talen en linguïstiek en een aantal inleidende taalcursussen.

Meer informatie (Aanmelddeadline: 1 juni)

Summer Academy for Historical Acting, 28 – 30 juli

Hoe werd er tussen 1750 en 1850 toneelgespeeld? Deze zomerschool biedt de mogelijkheid om dat zelf te ervaren. Onder leiding van Jed Wentz wordt gefocust op de basistechnieken die veel werden gebruikt tussen 1750 en 1850. Daarnaast is er aandacht voor de omgang met bronnen.

Meer informatie

Philology and Manuscripts from the Muslim World, 21 augustus – 1 september

Deze zomerschool voor masterstudenten, promovendi en onderzoekers gaat over handschriften en redactie(tradities) in de moslimwereld. Het programma bestaat zowel uit theoretische lezingen als praktijklessen met voorbeelden uit de wereldberoemde collecties van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Meer informatie

Socioeconomic diplomacy and global empire building, 26 - 28 juni16th-19th centuries

Bij deze zomerschool verdiep je je in het concept van socioeconomische diplomatie in de context van globaal imperialisme tijdens de 16e en 19e eeuw.

Meer informatie (Aanmelddeadline verstreken)

Organiseer je ook een zomerschool en staat deze er nog niet bij? Mail de redactie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.