Universiteit Leiden

nl en

Boekpresentatie 'Phanta Rhei: recht en duurzaamheid'

Op 15 juni 2023 vond in de Oude Sterrewacht in Leiden de boekpresentatie plaats van de bundel 'Panta Rhei: recht en duurzaamheid'. De bundel was samengesteld door Yvonne Erkens, Cees de Groot en Chris van Oostrum. In de bundel is verslag gedaan van onderzoek op het gebied van duurzaamheid, uitgevoerd aan de Leidse rechtenfaculteit.

vlnr: Cees de Groot, Yvonne Erkens en Chris van Oostrum

De bijdragen zijn van de hand van onderzoekers die zich vanuit allerlei disciplines binnen het recht bezighouden met vraagstukken rondom milieu en klimaat, fatsoenlijk werk, mensenrechten, duurzaam ondernemen en beleggen en de rol die het recht daarbij kan en moet spelen. Duurzame ontwikkeling is enkel te bereiken door evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Deze bundel draagt daar vanuit de wetenschap aan bij en is om die reden zeer geschikt voor de lezer die op zoek is naar een overzicht van de diverse juridische vraagstukken rondom duurzaamheid.

De boekpresentatie begon met een welkomstwoord van Yvonne Erkens waarna drie sprekers werden geïntroduceerd. Manuella Bridgette Appiah sprak over de werking van duurzame ketenregulering in de praktijk. Lara Hartman-Ohnesorge besprak de kansen en uitdagingen van nieuwe duurzame informatievereisten op financiële markten. Jonathan Huijts deelde vanuit een rechtsvergelijkend perspectief zijn inzichten over de regulering van plastic. Na de presentaties was er ruimte voor vragen en discussie. De interactie tussen sprekers en publiek zorgde voor een boeiende uitwisseling van ideeën.

Na afloop kregen de aanwezigen een exemplaar van de bundel 'Panta Rhei: recht en duurzaamheid' en was er tijdens de borrel gelegenheid tot informele gesprekken met de sprekers en andere deelnemers.

Meer informatie over het boek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.