Universiteit Leiden

nl en

Het succes van de Scriptiewerkplaats slotbijeenkomst

De slotbijeenkomst die woensdag 6 september plaatsvond markeerde het einde voor het derde cohort masterstudenten aangesloten bij de Scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest. Tijdens de slotbijeenkomst presenteerden masterstudenten hun onderzoeksresultaten aan de bewoners en stakeholders uit Den Haag Zuidwest.

Percy van Poelgeest

Ditmaal vond de slotbijeenkomst plaats in BLOCK 33 te Moerwijk, gerund door lokaal ondernemer en wijkcoördinator Asefeh Eskandari. Na de opening door Mandy Koenraads (Coördinator Scriptiewerkplaats) konden de stakeholders plaatsnemen aan een gesprekstafel van een student naar keuze. De door studenten gemaakte videopitches zijn voorafgaand aan de slotbijeenkomst rondgestuurd om de stakeholders te helpen bij deze keuze. Naast de verhalen van de studenten was er de gelegenheid voor stakeholders en buurtbewoners om met elkaar in gesprek te gaan. Het gevoel van saamhorigheid en wederzijdse interesse is van groot belang voor de toekomst van Den Haag Zuidwest. 

Percy van Poelgeest, directeur van het Roemer Visscher College in Den Haag, was aanwezig als stakeholder van Moerwijk: ‘Initiatieven zoals de Scriptiewerkplaats en buurtrechtbank laten zien dat samenwerken onze kracht is.’ Als het aan Percy ligt is het van groots belang dat de resultaten van de masterstudenten worden gebruikt om te blijven onderzoeken hoe het toekomstige onderwijs er in Den Haag Zuidwest uit moet zien.  

Komend jaar belooft weer een druk jaar te worden voor de Scriptiewerkplaats. Nieuwe vakken hebben zich aangesloten en er liggen al wat vraagstukken die onderzocht kunnen worden. Bovendien zal er vanaf 15 januari 2024 een tentoonstelling van TU Delft studenten te zien zijn in het Atrium in Den Haag.  

Wil je meer weten over het werk van de Scriptiewerkplaats? Kijk dan op onze website of neem contact op via m.schalk@fgga.leidenuniv.nl.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.