Universiteit Leiden

nl en

Eerste Tuesday Talks is een feit: ‘Het is leuk om iets uit een ander vakgebied te leren’

Hij was nog geen 48 uur terug uit Australië, maar daar was niets van te merken. Michel Mandjes van het MI had dinsdag de eer om de allereerste Tuesday Talks: Science Insights af te trappen. Dat deed hij met een presentatie over complexe netwerken.

‘Voorheen was ik ook regelmatig bij This Week’s Discoveries en ik ben blij dat dit fenomeen nieuw leven is ingeblazen’, zei Irene Groot van het LIC. ‘Voor een volgende keer hoop ik dat er nog meer mensen komen, want het is leuk om iets uit een ander vakgebied te leren.’ Michelle Willebrands van het LION is het daar helemaal mee eens. ‘Het is inspirerend om te zien hoe allerlei vakgebieden hier samenkomen.’

‘We kunnen veel van elkaar leren’

Voor een paar aanwezigen was het concept nieuw, zo ook voor Universiteitsraadslid Victor van der Horst. ‘Ik kende alleen de lunchlezingen van de studieverenigingen, dus er gaat een hele nieuwe wereld voor me open.’ Toch ziet Van der Horst nu al de meerwaarde in van Tuesday Talks. ‘De kracht van onze faculteit is dat we veel instituten hebben. We kunnen dus enorm veel van elkaar leren.’ Hij hoopt voor een volgende keer dat ook meer studenten hun weg naar Tuesday Talks weten te vinden. ‘Het gaat niet alleen om de lezing, maar ook om de borrel achteraf.’

Blijf op de hoogte van Tuesday Talks!

Wil je op de hoogte blijven van de volgende sprekers? Meld je dan aan voor de mailinglijst. De volgende Tuesday Talks-lezing is op dinsdag 9 januari 2024 met Yamila Miguel van de Sterrewacht.

Over Tuesday Talks: Science Insights

Tijdens de maandelijkse Tuesday Talks, de opvolger van This Week’s Discoveries’, geeft een onderzoeker een presentatie die voor onze hele community toegankelijk is. De middag wordt afgesloten met een informele borrel waar medewerkers, studenten en andere nieuwsgierigen met elkaar wat kunnen drinken en bijpraten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.