Universiteit Leiden

nl en

Leids Register Opleidingen

Het Leids Register Opleidingen (LRO) bevat alle door de Universiteit Leiden verzorgde opleidingen. De studies vallen onder de verantwoordelijkheid van het College van Bestuur.

Twee delen van het Leids Register Opleidingen

Het LRO bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het kaderdocument. Daarin beschrijft de universiteit het ontstaan van het Leidse onderwijs en de kwaliteitseisen van de Universiteit Leiden.

Het tweede deel is het register waarin het gehele geaccrediteerde Leidse onderwijsaanbod staat.

Kaderdocument van LRO

Het kaderdocument van het LRO gebruikt de universiteit als basis om te toetsen of het onderwijsaanbod aan de Leidse kwaliteitsstandaarden voldoet. Ook kunt u met het kaderdocument zien of de universiteit genoeg doet om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden.

De Universiteit Leiden past het kaderdocument alleen aan als dat nodig is.

Register van LRO

Het College van Bestuur maakt elk jaar het register met alle opleidingen (opleidingen, afstudeerrichtingen, minoren) voor het Leids Register Opleidingen. De faculteiten leveren een overzicht met hun onderwijsaanbod vóór maart aan bij het College van Bestuur.

Wilt u een voorstel doen voor een nieuwe opleiding of een aanpassing in het onderwijsaanbod? Dan moet u eerst toestemming vragen aan het Faculteitsbestuur. Neem contact op met het onderwijsbureau van uw faculteit voor meer informatie.

Marjolein Boessenkool/Directie Strategie en Academische Zaken is contactpersoon voor het Leids Register Opleidingen.

Bekijk het LRO van het huidige en eerdere Academische jaren:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.