Universiteit Leiden

nl en

Lenen van audiovisuele apparatuur

U kunt audiovisuele apparatuur vaak voor onderwijs en onderzoek lenen bij uw eigen faculteit. Denk aan een videocamera, een microfoon of een audiorecorder.

Apparatuur aanvragen

Zoekt u informatie over hoe u apparatuur aanvraagt? Ga hierboven naar het tabblad van uw faculteit.

Bezoek het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) voor informatie over AV-apparatuur voor onderzoek. Neem contact op met uw facultaire videocoördinator voor AV-apparatuur tijdens college.

Audiovisuele apparatuur bij FWN

Vanwege COVID-19 is de capaciteit van collegezalen lager dan normaal en mogen studenten misschien niet naar de campus komen. Dit kan resulteren in een situatie waarin sommige studenten in de collegezaal aanwezig zijn, terwijl anderen online onderwijs volgen. Asynchroom onderwijs kan hierbij een oplossing zijn.

Asynchroon onderwijs

Op de Teaching Support Gateway vindt u voorbeelden en tips. U kunt ook de onderwijsadviseurs van het Science E-learning and Educational Development Support team raadplegen. 

Sinds half september beschikken we ook over een kleine opnamestudio met een krijtbord, whiteboard en greenscreen waarin u kennisclips kunt opnemen. Bent u hierin geïnteresseerd, bekijk dan de informatie over de mogelijkheden. 

Opnamefaciliteiten en livestreaming

Enkele grotere collegezalen op het Bio Science Park hebben ingebouwde apparatuur voor het maken van college-opnames of livestreams. Op de pagina ‘Weblectures’  vindt u welke collegezalen deze voorzieningen hebben en hoe u een opname en/of livestream kunt aanvragen. 

Wanneer een webcamset gebruiken?

Als u onderwijs verzorgt in een zaal zonder ingebouwde opnameapparatuur, maar met een docentcomputer, dan kunt u gebruik maken van een van de webcamsets van de faculteit. U gebruikt zo’n set in combinatie met Kaltura Live Rooms of MS Teams, zodat studenten die online het onderwijs volgen u (of het bord) goed kunnen zien en u goed kunnen horen.  

De sets bestaan uit een goede kwaliteit webcam met ingebouwde microfoon, aansluitkabels, een statief en aansluitinstructies.

Hoe komt u aan een webcamset?

Reserveer een set via het online boekingssysteem: 

  • Klik hieronder op de naam van het gebouw om een beschikbare set te vinden en een tijdslot te reserveren.  

  • In de kalenderkiezer kiest u eerst een webcamset en vervolgens een datum en tijdslot.  

  • Vul daarna uw naam en emailadres in. U hoeft geen account aan te maken voor een reservering. 

  • U kunt alleen de beschikbare tijdslots zien als u een webcamset heeft aangeklikt. Zit de gewenste datum en tijd er niet bij, probeer dan een andere webcamset. 

  • U krijgt per e-mail een bevestiging van uw boeking. Neem deze bevestiging alstublieft mee als u de webcamset gaat ophalen (toon het bericht via uw telefoon of neem een print mee), omdat niet iedere receptiemedewerker in het boekingssysteem kan kijken. 

  • U kunt meerdere aansluitende boekingen doen.  

  • Gun uzelf de eerste keer wat tijd om deze opzet te testen, maar houd ook rekening met andere docenten die een set nodig hebben. 

  • Op de dag van uw college of werkgroep haalt u de set op en sluit deze aan. Handleidingen vindt u ook op deze pagina.

Locaties:

Kies uw software

U kunt de webcamset gebruiken met Kaltura Live Rooms, Microsoft Teams of Microsoft Live Events. We adviseren u het platform van uw keuze ruim voor het eerste college al een keer uit te proberen (op uw werkplek of thuis), zodat u bekend raakt met de mogelijkheden en bijzonderheden.  

Met de informatie op de Teaching Support Gateway kunt u een softwarekeuze maken. Of neem contact op met het Science E-learning and Educational Development Support team voor advies. 

Informeer uw studenten

Informeer de studenten die het onderwijs online volgen welk platform u gaat gebruiken. 

Bekijk alvast de handleidingen

De webcamsets zijn gemakkelijk in gebruik. U hoeft alleen maar de webcam met de bijgeleverde kabels aan te sluiten op een USB-ingang van de computer, de webcam op het statief te draaien en u kunt van start. 

Als u uitleg wilt, dan kan één van onze student-medewerkers u helpen om de webcamset aan te sluiten. Assistentie kunt u aanvragen door een e-mail te sturen aan seeds@science.leidenuniv.nl, met vermelding van de datum, het gebouw en de starttijd (liefst ook vaknaam). Geef ons alstublieft 5 werkdagen voor het verwerken en plannen van deze dienstverlening.  

Disclaimer: we doen ons uiterste best om u deze dienstverlening te bieden, maar we kunnen deze helaas niet garanderen vanwege afhankelijkheid van beschikbaarheid van onze medewerkers. 

Technische problemen

Als u een technisch probleem heeft met de webcamset, neemt u dan contact op met de audiovisuele ondersteuning via +31 71 527 4740.  

Voor problemen met Kaltura Live Rooms, MS Teams of MS Live events kunt u de ICT Teacher Support Desk bellen. 

De webcamsets zijn een relatief nieuwe dienst. Heeft u vragen, tips of opmerkingen, dan horen we dat graag via seeds@science.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.