Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek en onderwijs

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) kunnen vaak meer voor u als docent betekenen dan u denkt. U vindt hier informatie over auteursrecht, trainingen voor uw studenten in informatievaardigheden en u krijgt hulp bij het inrichten van collegeplanken.

Auteursrecht

Gebruikt u wetenschappelijke publicaties in het onderwijs? Dan moet u rekening houden met het auteursrecht. Op de website van de Universiteitsbibliotheek vindt u afspraken en tips.

Collegeplanken

U kunt voor uw onderwijs een online literatuurlijst maken en de documenten voor een specifiek college apart zetten op een fysieke collegeplank. De collegeplanken vindt u op de locaties Universiteitsbibliotheek, Asian Library en Wijnhaven Bibliotheek Den Haag.  

Bijzondere collecties

U kunt naast literatuur uit de reguliere collectie ook materiaal uit de bijzondere collectie van de universiteitbibliotheek gebruiken voor uw colleges. Wilt u stukken uit de bijzondere collectie gebruiken? Vraag ze dan aan via het formulier

Onderwijs en informatievaardigheden

De Universitaire Bibliotheken Leiden verzorgen workshops informatievaardigheden voor opleidingen en instituten, bijvoorbeeld als onderdeel van het studieprogramma. Het programma wordt samen met u bepaald. Denk aan workshops over het beoordelen van informatie, plagiaatpreventie of het gebruik van bijzondere collecties. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.