Universiteit Leiden

nl en

AV-voorzieningen in de collegezaal

Vrijwel alle collegezalen beschikken over een computer met een beamer of televisiescherm. Wil je audio of video gebruiken voor je onderwijs? Controleer dan in de collegezaal of je materiaal afspeelbaar is.

Je hoeft niet in te loggen op de computers in de collegezalen. Gastsprekers hebben dus geen account nodig. Je hebt standaard toegang tot PowerPoint, Word en verschillende internetbrowsers. In enkele grote collegezalen zijn opnamefaciliteiten aanwezig om je college op te nemen.

Toegang tot je persoonlijke schijf

Je opent op een computer in een collegezaal je persoonlijke, afdelings- of werkgroepschijf door in te loggen op je remote werkplek. Iedere collegezaal-pc heeft een snelkoppeling naar 'Remote werkplek'.

Geïnstalleerde software

Op de computer is een beperkte set software geïnstalleerd. Je kunt onder andere gebruikmaken van:

  • Chrome, Internet Explorer
  • Office 2010
  • VLC Media Player
  • Windows Media Player

Wil je andere software laten installeren? Dit kan alleen als je het voor meerdere colleges nodig hebt. Neem contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst >>

Opnamefaciliteiten

Wil je meer weten over opnamefaciliteiten of wil je je college opnemen? Lees dan meer over Weblectures >>

Studio's en videowerkplekken reserveren

Sommige faculteiten beschikken over studio's en/of videowerkplekken waar je gebruik kunt maken van pc’s met geavanceerde audio- beeld- en videobewerkingssoftware.

Neem contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst >>

Problemen

Heb je problemen met de audiovisuele apparatuur in de collegezaal? Neem contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst >>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.