Universiteit Leiden

nl en

Reserveren van studio's en videowerkplekken

Sommige faculteiten beschikken over studio's en/of videowerkplekken waar u gebruik kunt maken van pc’s met geavanceerde audio- beeld- en videobewerkingssoftware.

Lights, camera, action!

Uw onderzoeksresultaten in een video presenteren, kennisclips opnemen of audiovisuele onderzoeksstimuli creëren? Dat kan! SOLO beschikt over een studioruimte waar u, onder begeleiding,  professionele video’s op kunt nemen voor uw onderwijs of onderzoek.

Video’s opnemen in de studio

De studioruimte beschikt over professionele apparatuur, studiolampen en een greenscreen. Het is ook mogelijk tijdens de opname gebruik te maken van een autocue. De SOLO ondersteuning gaat verder dan het bedienen van de apparatuur en het geven van feedback en tips in de studio. We denken in de voorbereiding graag met u mee over het concept en helpen u op weg bij het schrijven van het script en het verzamelen van visueel materiaal.

It’s a wrap!

Als de opname erop staat gaan wij voor u aan de slag met de nabewerking. De groene achtergrond wordt hierbij vervangen door een template of achtergrond naar keuze. De camerapresentatie en het aanvullende visuele materiaal zoals afbeeldingen en tekst worden samengebracht tot een mooi geheel. U kunt het eindresultaat vervolgens op het online videoplatform Kaltura plaatsen, eventueel verrijken met een videoquiz en delen met studenten of collega’s.

Reserveren

Ook een video maken? Neem contact op met SOLO@fsw.leidenuniv.nl.

U kunt hier uw video's bewerken door onder andere soundtracks en ondertiteling toe te voegen, fragmenten uit lange video's te knippen en fragmenten aan elkaar te plakken. Daarnaast kunnen videobestanden eenvoudig worden omgezet naar een ander bestandstype.

De pc’s loggen bij het opstarten automatisch in op een speciaal Video account. Inloggen met het eigen ULCN account is niet nodig. Wanneer u gebruikt maakt van een USB stick of externe harde schijf is het raadzaam te wachten tot de pc volledig is opgestart en ingelogd alvorens deze aan te sluiten.

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud bestaat uit veel verschillende audio- beeld- en videobewerkingsprogramma’s. Adobe Premiere Pro CC is een krachtig videobewerkingsprogramma met onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Video's bewerken op een non-lineaire tijdlijn
  • Fragmenten knippen / aan elkaar plakken
  • Soundtracks, ondertiteling en special effects toevoegen
  • Gemonteerde films exporteren naar digitale bestandstypen

Windows Movie Maker

Met Windows Movie Maker kan er van foto’s en opnames heel simpel een film gemaakt worden. Geluid, thema’s, overgangen en effecten kunnen worden toegevoegd, en de opnames kunnen sneller of langzamer worden afgespeeld.

Adobe Media Encoder en Any Video Converter

Met Any Video Converter en Adobe Media Encoder kunnen video’s heel eenvoudig worden omgezet naar een ander formaat. Beide programma's ondersteunen alle beeldformaten en kunnen bovendien meerdere video’s tegelijkertijd omzetten. Adobe Media Encoder staat geïnstalleerd op alle computers van de universiteit. Zie de handleidingen onderaan de webpagina voor uitgebreide instructies.

Handleidingen

Praktische informatie

  • Locatie: kamer 1.A45
  • Openingstijden: Ma t/m vrij 09:00-17:00
  • Reserveren: Via de reserveringspagina

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie