Universiteit Leiden

nl en

ICTO programma

Online leren speelt dankzij nieuwe technologische toepassingen een steeds belangrijkere rol in universitair onderwijs. Van MOOCs (massive open online courses) tot e-learning tools. Al dan niet in combinatie met klassiek contactonderwijs (blended learning). Met het ICT & Onderwijs (ICTO) programma verkent, onderzoekt en test de Universiteit Leiden de mogelijkheden.

Het ICTO-programma heeft drie programmalijnen:

Voor de uitvoering van het programma wordt er samengewerkt met onder andere Leiden Teachers Academy, het ICLON, het Online Learning Lab en het Centre for Education and Learning.

ICTO-programma 2017 – 2020

Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van het nieuwe ICTO-programma. Deze zal ergens in 2017 van start gaan en doorlopen tot eind 2020. Bekijk het voorlopige concept het voorlopige concept van het nieuwe ICTO-programma of het programma 2013-2016.

Zelf aan de slag?

Zowel blended learning als online colleges en video's kunnen uw onderwijs verrijken mits u het goed toepast. Heeft u zelf interesse om online of blended in te zetten voor uw onderwijs? Dan kunt u terecht bij Sonja Wagenaar of uw ICT- en onderwijscoördinator.