Universiteit Leiden

nl en

ICTO-Innovatieprogramma

Leren met behulp van hologrammen, digitale leermaterialen die zich aanpassen aan ieders persoonlijke niveau en flexibele leerruimtes. Het ICT & Onderwijs (ICTO-) Innovatieprogramma verkent en experimenteert met innovatieve onderwijsvormen.

Het ICTO-Innovatieprogramma initieert en ondersteunt projecten, van prille experimenten tot aan organisatorische inbedding bij gebleken meerwaarde. Het programma is gestart in 2017 en loopt tot eind 2020 en heeft vier programmalijnen:

  1. Next generation online learning
  2. Next generation blended learning
  3. Next generation learning spaces
  4. Customized curriculum

Voorbeelden van initiatieven die zijn voortgekomen uit het programma:

Voor de uitvoering van het programma wordt er nauw samengewerkt met onder andere het Leiden Teachers Academy, het ICLON, het Centre for Innovation en het LDE Centre for Education and Learning. Het programma draagt in belangrijke mate bij aan de implementatie van de ambities van de onderwijsvisie Learning@Leiden.

Zelf aan de slag?

Zowel blended learning als online colleges en video's kunnen uw onderwijs verrijken mits u het goed toepast. Heeft u zelf interesse om online of blended in te zetten voor uw onderwijs? Dan kunt u terecht bij uw ICT- en onderwijscoördinator of het Centre for Innovation.

ICTO-Innovatieprogramma

Het ICTO-Innovatieprogramma heeft een eigen website.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie