Universiteit Leiden

nl en

Projecten en resultaten

Op zowel facultair als universiteitsbreed niveau heeft Universiteit Leiden verschillende ICT & Onderwijs (ICTO)-projecten. Veel van de universiteitsbrede projecten vallen onder het ICTO-programma. Welke andere initiatieven zijn misschien wat voor uw onderwijs?

Docenten, opleidingsdirecteuren en andere facultaire medewerkers werken samen binnen de projecten. Projecten kennen verschillende verschijningsvormen. 

Proeftuinen

In een proeftuin experimenteert de universitiet gedurende een bepaalde periode met een tool of digitaal platform. Voorwaarde is dat minstens drie faculteiten interesse hebben in de tool of het platform. De faculteiten onderzoeken vrijblijvend wat gebruikers vinden van de tool of het platform, of deze meerwaarde heeft en wat de impact is als de universiteit de tool of het platform blijft inzetten. 

Opleidingsbrede projecten

Bij opleidingsbrede projecten betrekt de universiteit verschillende (soms alle) vakken van een opleiding bij een verandering of een experiment. Blended learning is een voorbeeld van een opleidingsbreed project. Bekijk de evaluatie van dit project en het boekje Blended learning met verhalen van de betrokken docenten, ICTO-coördinatoren en opleidingsdirecteuren.

Centraal gecoördineerde projecten

In centraal gecoördineerde projecten werken verschillende opleidingen samen op een specifiek terrein. Een actueel voorbeeld zijn de flipping-the-classroom projecten, onderdeel van Blended learning.

Meedoen aan een project

Wilt u graag meedoen aan een project om uw onderwijs te vernieuwen? Neem dan contact op met uw ICTO-coördinator. U leest op de ICTO-website van de universiteit meer over welke projecten er zijn.

Lopende universitaire projecten

Project Looptijd
TrainTool 2016 - 2017
   
   
   

Afgeronde universitaire projecten

Project Looptijd Rapportage
Blended learning opleidingsbreed invoeren 2013 - 2016 Rapportage
Proeftuin: Pitch2peer 2015 - 2016 Rapportage
     
     
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.