Universiteit Leiden

nl en

Activerend leren met interactie-tools

Activerend leren houdt in dat u in de collegezaal de interactie aangaat met uw studenten. Stem of brainstorm bijvoorbeeld over een onderwerp met uw studenten of maak interactieve slides. Er zijn verschillende tools die u ondersteunen bij het creëren van interactie in de collegezaal.

Stemmen in de collegezaal

U gebruikt stemkastjes en feedback-tools om te testen of uw studenten de collegestof begrijpen of om realtime de sfeer in de collegezaal te meten. De universiteit heeft een licentie voor een online stem-tool: Presenterswall

Stem-tool Presenterwall gebruiken? Log op edu.presenterswall.com in met uw ULCN-account >>

Voor een feedback-tool is een internetverbinding nodig en moeten deelnemers een mobiel apparaat (smartphone, tablet of laptop) hebben. 

Feedback-tool gebruiken? Neem contact op met uw ICT- en Onderwijscoördinator >>

Brainstormen met studenten

U kunt een brainstorm ondersteunen met een mindmapping-tool. Een mindmap is een boomdiagram, opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of afbeeldingen rond een centraal thema. In een online mindmapping-tool werken studenten met elkaar aan dezelfde mindmap.

Wilt u mindmapping tools gebruiken voor uw onderwijs? Neem contact op met uw ICT en Onderwijscoördinator >>

Interactieve slides maken

Gebruikt u altijd Powerpoint om uw lesstof te presenteren? Denk ook eens aan interactieve tools om het materiaal dynamischer te maken. Een voorbeeld is de presentatie-tool Prezi

Wilt u Prezi gebruiken of zoekt u meer informatie over het maken van interactieve slides? Neem contact op met uw ICT- en Onderwijscoördinator >>

Active Learning Spaces

Studenten doen meer dan alleen luisteren. Ze schrijven, discussiëren en reflecteren. Active Learning Spaces zijn ruimtes voor deze interactie. Het doel van de ruimte is om meer contact te krijgen tussen student en docent door actievere werkvormen.

Een van de kernkenmerken van een Active Learning Space is flexibiliteit. De sfeer van de zaal draagt bij aan dit actieve leerproces. Een Active Learning Space is voornamelijk ontwikkeld voor studenten en docenten maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld brainstormsessies of trainingen.

Wilt u meer weten over Active Learning Spaces? Neem contact op met uw ICT- en Onderwijscoördinator >>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.