Universiteit Leiden

nl en

Digitale leeromgeving: Blackboard

De universiteit gebruikt Blackboard als digitale leeromgeving voor uw onderwijs. Het is een Learning Management System (LMS) dat verder bestaat uit de onderdelen Usis en de e-studiegids. Met Blackboard ondersteunt u uw college of cursus digitaal. U plaatst roosters, opdrachten, hoorcollege-sheets en literatuur overzichtelijk bij elkaar en houdt ze actueel.

Blackboard

Log in bij Blackboard

Inloggen

Een cursus toevoegen

In principe voegt het systeem een cursus automatisch toe aan Blackboard. Als uw Blackboard-cursus niet automatisch wordt aangemaakt, kunt u een cursus aanvragen via uw facultaire contactpersoon. Stuur de volgende gegevens mee met uw aanvraag:

  • uw naam
  • uw ULCN-gebruikersnaam
  • de naam van de cursus
  • de opleiding
  • het semester
  • de uSis-code (die vindt u in de elektronische studiegids)

Auteursrecht voor docenten

Stelt u materiaal beschikbaar via Blackboard? Houdt u dan altijd aan het auteursrecht. Meer informatie over auteursrecht vindt u op de website van de universiteitsbibliotheek.

Een cursus kopiëren

Wilt u een kopie maken van een bestaande cursus in Blackboard? Vraag dit aan uw contactpersoon. Geef de naam en het ID van de cursus door. Oude cursussen worden niet meteen verwijderd, dus resultaten van studenten gaan niet verloren.

Leren werken met Blackboard

De instructies Basiskennis van Blackboard, Kaltura en Turnitin vindt u in de handleidingen voor docenten. Het ICLON organiseert regelmatig Workshops Blackboard basis en Workshops Blackboard voor gevorderden, waarin u alle mogelijkheden van Blackboard leert. Sommige faculteiten hebben eigen Blackboard-trainingen.

Blackboard wordt beheerd door de afdeling Functioneel Beheer van Studenten-en Onderwijszaken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.