Universiteit Leiden

nl en

Digitale leeromgeving: Brightspace

Brightspace is het hart van de digitale leeromgeving van de universiteit. Met Brightspace kunnen docenten een college of cursus digitaal ondersteunen. Ze kunnen opdrachten, hoorcollege-sheets en literatuur overzichtelijk bij elkaar plaatsen en actueel houden. Studenten hebben op die manier toegang tot al hun onderwijsmateriaal.

Brightspace

Log in met je ULCN gegevens.

Inloggen

Ondersteuning

Tip: Teaching Support website

De Teaching Supportsite bevat artikelen over hybride en online onderwijs. Je vindt hier een overzicht van de beschikbare onderwijstools, artikelen over inspirerende werkvormen en artikelen over didactisch advies.

In de lerarenopleiding wordt Brightspace intensief gebruikt bij de online ondersteuning van het onderwijs. Via Brightspace worden ook andere applicaties ontsloten, zoals voor plagiaatcontrole (Turnitin), online nakijken (Turnitin), peer review (Pitch2Peer) en video (Kaltura). Ook worden de links naar weblectures en kennisclips via Brightspace aangeboden.

Auteursrecht in Brightspace

Het beschikbaar maken van leermiddelen (artikelen, hoofdstukken, afbeeldingen en video) via Brightspace moet aan bepaalde regels aangaande het auteursrecht voldoen. Deze regels en een aantal handige tips staan beschreven op de website van het Auteursrechten Informatiepunt van de Universiteitsbibliotheek.

Om boetes te voorkomen wordt geadviseerd om naar artikelen te linken in plaats van deze als PDF-bestand te uploaden.

Cijfers in Brightspace

uSis is het officiële platform voor cijfers. Het kan zo zijn dat u (deel)resultaten via Brightspace met uw studenten wilt delen. Dat gebeurt automatisch zodra u een beoordeling heeft gedaan. De student krijgt op die manier alleen zijn eigen (deel)resultaten te zien (via Grades).

Brightspace-courses aanvragen

Vraag een course minimaal één week voordat je hem nodig hebt aan met de onderstaande webformulieren. 

Nieuwe Brightspace-course aanvragen

Aanvraagformulier

Kopie Brightspace-course aanvragen

Aanvraagformulier

Handleidingen Turnitin

Ondersteuning

Coördinatie en technisch-/inhoudelijke ondersteuning: Iza Ritsema

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.