Universiteit Leiden

nl en

Digitale leeromgeving: Brightspace

Brightspace is het hart van de digitale leeromgeving van de universiteit. Met Brightspace kunnen docenten een college of cursus digitaal ondersteunen. Ze kunnen opdrachten, hoorcollege-sheets en literatuur overzichtelijk bij elkaar plaatsen en actueel houden. Studenten hebben op die manier toegang tot al hun onderwijsmateriaal.

Brightspace

Log in bij Brightspace

Inloggen

Handleidingen

Op de supportsite vind je uitleg over de verschillende functionaliteiten van Brightspace. Bijvoorbeeld over het plaatsen van content in je cursus, het aanmaken van (Turnitin) Assignments en het instellen van een Gradebook. 
Tip! Deze handleidingen zijn altijd terug te vinden als je binnen Brightspace op ‘Help’ in de blauwe balk bovenaan klikt. 

Contact met de helpdesk

Stel je vraag via het Helpdeskportaal
Of stuur een mail naar brightspacesupport@sea.leidenuniv.nl 

Teaching Support

Voor advies, best practices, hulp bij lesgeven op afstand en over het gebruik van Brightspace en andere tools in je onderwijs, kun je terecht op de Teaching Supportsite

LMS/ICTO-coördinatoren en videocoördinatoren

Binnen de faculteiten kun je terecht bij de LMS/ICTO-coördinatoren en videocoördinatoren.

 

In de lerarenopleiding wordt Brightspace intensief gebruikt bij de online ondersteuning van het onderwijs. Via Brightspace worden ook andere applicaties ontsloten, zoals voor plagiaatcontrole (Turnitin), online nakijken (Turnitin), peer review (Pitch2Peer) en video (Kaltura). Ook worden de links naar weblectures en kennisclips via Brightspace aangeboden.

Auteursrecht in Brightspace

Het beschikbaar maken van leermiddelen (artikelen, hoofdstukken, afbeeldingen en video) via Brightspace moet aan bepaalde regels aangaande het auteursrecht voldoen. Deze regels en een aantal handige tips staan beschreven op de website van het Auteursrechten Informatiepunt van de Universiteitsbibliotheek.

Om boetes te voorkomen wordt geadviseerd om naar artikelen te linken in plaats van deze als PDF-bestand te uploaden.

Cijfers in Brightspace

uSis is het officiële platform voor cijfers. Het kan zo zijn dat u (deel)resultaten via Brightspace met uw studenten wilt delen. Dat gebeurt automatisch zodra u een beoordeling heeft gedaan. De student krijgt op die manier alleen zijn eigen (deel)resultaten te zien (via Grades).

Brightspace-courses aanvragen

Vraag een course minimaal één week voordat je hem nodig hebt aan met de onderstaande webformulieren. 

Nieuwe Brightspace-course aanvragen

Aanvraagformulier

Kopie Brightspace-course aanvragen

Aanvraagformulier

Handleidingen Turnitin

Ondersteuning

Coördinatie en technisch-/inhoudelijke ondersteuning: Iza Ritsema

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.