Onderwijs via video en audio

U kunt uw colleges ondersteunen met korte kennisclips, podcasts of vodcasts en andere AV-producties. Of wilt u uw college live streamen? Lees over de mogelijkheden.

Kennisclips opnemen

Een kennisclip (vaak gebruikt in Blended learning) is een korte video waarin de docent een stukje van de lesstof uitlegt, zodat studenten hier vóór het college al vanaf weten. In het college heeft u dan meer tijd voor verdieping van de stof.

Sommige faculteiten hebben een opnamestudio waarin u deze clips kunt opnemen.

Wilt u een kennisclip maken? Neem contact op met uw videocoördinator >>

Zelf audio- of videomateriaal maken

Niet alle kennisclips hoeven professionele studioproducties te zijn. U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met audio- of videomateriaal. U maakt het werk dan zelf of bewerkt bestaand materiaal. Inspiratie nodig? Ga naar de Videotoolkit voor tips en voorbeelden van educatieve video's.

U slaat uw video's op en deelt ze via het online videosysteem Kaltura. Kaltura is onderdeel van Blackboard, zodat u uw video’s makkelijk beschikbaar stelt voor uw studenten. U kunt uw materiaal in Kaltura ook afschermen voor bezoekers van buiten de universiteit. Afgeschermd materiaal is dan alleen zichtbaar voor bezoekers die een ULCN-account hebben.

Live college streamen

Met de apparatuur die gebruik wordt voor een weblecture kunt u uw college ook livestreamen. Dat is bijvoorbeeld handig in een samenwerking met andere universiteiten. Externe studenten volgen uw college dan realtime. Zij krijgen vooraf een link toegestuurd en kijken mee via de webbrowser.

Let op: niet alle faculteiten kunnen u helpen met een livestream. Ook is niet elke collegezaal geschikt.

Wilt u uw college livestreamen? Neem contact op met uw videocoördinator >>