Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs via video en audio

Je kunt je colleges ondersteunen met korte kennisclips, podcasts of vodcasts en andere AV-producties. Of wil je je college live streamen? Lees over de mogelijkheden.

Kennisclips opnemen

Een kennisclip (vaak gebruikt in Blended learning) is een korte video waarin de docent een stukje van de lesstof uitlegt, zodat studenten hier vóór het college al vanaf weten. In het college heeft u dan meer tijd voor verdieping van de stof. Sommige faculteiten hebben een opnamestudio waarin je deze clips kunt opnemen.

Wil je een kennisclip maken? Neem contact op met je videocoördinator >>

Zelf audio- of videomateriaal maken

Niet alle kennisclips hoeven professionele studioproducties te zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met audio- of videomateriaal. Je neemt de clips dan zelf op of bewerkt bestaand materiaal. Inspiratie nodig? Ga naar de Videotoolkit voor tips en voorbeelden van educatieve video's.

Sla je video's op en deel ze via het online videosysteem Kaltura. Kaltura is onderdeel van Brightspace, zodat je je video’s makkelijk beschikbaar stelt voor je studenten. Je kunt je materiaal in Kaltura ook afschermen voor bezoekers van buiten de universiteit. Afgeschermd materiaal is dan alleen zichtbaar voor bezoekers die een ULCN-account hebben.

Live college streamen

Met de apparatuur die gebruik wordt voor een weblecture kun je je college ook livestreamen. Dat is bijvoorbeeld handig in een samenwerking met andere universiteiten. Externe studenten volgen je college dan realtime. Zij krijgen vooraf een link toegestuurd en kijken mee via de webbrowser. Let op: niet alle faculteiten kunnen je helpen met een livestream. Ook is niet elke collegezaal geschikt.

Wil je je college livestreamen? Neem contact op met je videocoördinator >>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.