Universiteit Leiden

nl en

Video en audio

Naast weblectures is het ook mogelijk om korte kennisclips, pod- of vodcasts en andere AV-producties te maken. Het is zelfs mogelijk om een college live te laten streamen.

Kennisclips

De kennisclip is een toepassing die veel gebruikt wordt in Blended Learning. Een kennisclip is een korte video waarin de docent een hapklaar brokje van de lesstof uitlegt, zodat studenten die zich vóór het college eigen kunnen maken. In het college is dan meer tijd over voor verdieping van de stof. Sommige faculteiten hebben een opnamestudio waarin deze clips kunnen worden gemaakt. Wilt u een kennisclip maken? Neem dan contact op met uw videocoördinator.

Zelf audio- of videomateriaal maken

Niet alle kennisclips hoeven hoogwaardige studioproducties te zijn. U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om audio- of videomateriaal te produceren of bestaand materiaal te bewerken en dit te delen met uw studenten. U kunt uw video's opslaan en delen via het online videosysteem Kaltura. Kaltura is geïntegreerd in Blackboard, zodat u uw video’s makkelijk beschikbaar kunt stellen. U kunt uw materiaal in Kaltura ook afschermen voor bezoekers van buiten de universiteit. Afgeschermd materiaal is alleen zichtbaar voor bezoekers die beschikken over een ULCN-account.

Live college

Met de apparatuur die gebruik wordt voor een weblecture kunt u uw college ook livestreamen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn in samenwerkingsverbanden met andere universiteiten waarbij externe studenten uw college real time zouden moeten volgen. Zij krijgen vooraf een link toegestuurd en kijken mee via de webbrowser. Niet alle faculteiten bieden deze dienst, en het is ook zeker niet mogelijk in alle collegezalen. Heeft u interesse in het livestreamen van uw college? Neem dan contact op met uw videocoördinator.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie