Universiteit Leiden

nl en

Weblectures

Een weblecture is een opname van een presentatie, een hoorcollege, een lezing of een workshop die online bekeken kan worden. De opname wordt automatisch gekoppeld aan de bijbehorende PowerPoint of Prezi presentatie.

Het maken van een weblecture

Als docent hoeft u niets te doen voor het maken van een weblecture. De weblecturecoördinator zorgt ervoor dat de opname wordt gestart en gestopt en stuurt u een link waarmee u de weblecture beschikbaar kunt stellen. Via de weblecturecoördinator kunt u de opname eventueel ook laten bewerken. Bijvoorbeeld om een verspreking eruit te laten knippen. U kunt er als docent voor kiezen om een weblecture beperkt open te stellen of niet vrij te geven. Studenten kunnen dan ook geen rechten ontlenen aan een weblecture.

Weblectures open aanbieden

De docent en/of opleiding kunnen er zelf voor kiezen voor wie ze de weblecture beschikbaar maken. In de meeste gevallen is de weblecture alleen zichtbaar voor studenten via bijvoorbeeld Blackboard. Wilt u een weblecture open aanbieden? Bijvoorbeeld voor het genereren van exposure voor uw opleiding of om feedback te krijgen? Neem dan contact op met uw weblecturecoördinator voor de mogelijkheden.

Voorzieningen voor weblectures

Vrijwel alle grote collegezalen van de Universiteit Leiden zijn inmiddels uitgerust met vaste apparatuur voor opnames van weblectures. Het is wel verstandig om een weblecture tijdig te reserveren. Bij enkele faculteiten is het ook mogelijk om op een andere locatie weblectures te laten maken. Informeer bij uw weblecturecoördinator naar de mogelijkheden. Via uw weblecturecoördinator kunt u ook opvragen hoe vaak uw weblecture bekeken is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie