Universiteit Leiden

nl en

Verbinding met de arbeidsmarkt

Oriëntatie en voorbereiding op de arbeidsmarkt nemen een steeds grotere rol in binnen het onderwijs aan de Universiteit Leiden. Van praktische informatie en advies over solliciteren en de arbeidsmarkt tot het aanleren van belangrijke vaardigheden (21st century skills), zoals leiderschap, ondernemerschap en presenteren.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Voorbereiding op de arbeidsmarkt staat hoog op de agenda van de universiteit. Zo bekijken momenteel 19 opleidingen in een pilot hoe ze arbeidsmarktvoorbereiding nog breder kunnen integreren in het onderwijs. En hoe dit onderwerp ook voor langere tijd onderdeel kan blijven van de colleges.

Thema arbeidsmarkt integreren in uw onderwijs?

Wilt u ook uw studenten beter voorbereiden op de moderne arbeidsmarkt? Wij helpen u graag verder. Bijvoorbeeld met bestaand onderwijsmateriaal, best practices of contacten met werkgevers en alumni.

Neem contact op met Nieke Campagne via ntw.campagne@sea.leidenuniv.nl of 071 527 8025.

Loopbaan Service Geesteswetenschappen

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Loopbaan Service om studenten binnen de faculteit zo goed mogelijk te adviseren bij hun stage en loopbaan.

Organiseren carrière-events

Opleidingen en studieverenigingen kunnen bij de Loopbaan Service terecht voor advies bij het organiseren van een carrière-event, het geven van workshops, (stage)voorlichtingen en voorlichtingen tijdens colleges. Mogelijke onderwerpen zijn vaardigheden van specifieke opleiding, pitch, vacatureanalyse, LinkedIn etc. (zie onder).

Ook kan de Loopbaan Service adviseren over en helpen bij het (mede) opzetten van een (co-curriculair) programma arbeidsmarktvoorbereiding per opleiding.

Activiteiten

De Loopbaan Service heeft ook een “eigen” activiteitenagenda, die open staat voor alle studenten van de faculteit.

Studenten kunnen terecht bij de Loopbaan Service voor:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.