Universiteit Leiden

nl en

Breng studenten met elkaar in contact

Verbinding met de universiteit en met medestudenten draagt direct bij aan het welzijn van studenten. Op deze pagina vind je een overzicht van initiatieven die hierop gericht zijn.

Student Support Groups 

De Student Support Groups zijn er voor studenten die behoefte hebben aan sociaal contact en samen met andere studenten (studie)doelen willen bespreken.  Iedereen is welkom bij deze online supportgroepen. Aanmelden kan via dit formulier

Buddy's

Op sommige faculteiten zijn er buddyprogramma’s voor (internationale) studenten. Ook via de centrale buddyservice kunnen studenten in contact komen met anderen. Bijvoorbeeld om samen te studeren of voor sociaal contact. Studenten kunnen zich hier inschrijven. 

POPcorner en Meeting Point

De POPcorner is er voor studenten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het vinden van hun weg binnen hun studie of het studentenleven. Zij kunnen hier vaardigheden ontwikkelen, andere studenten ontmoeten, workshops volgen en activiteiten voor en door studenten opzetten. Je vindt de POPcorners bij de faculteiten Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen. En in Den Haag: POPcorner The Hague

Het Meeting Point helpt vluchteling-, eerste generatiestudenten, internationale studenten en studenten uit Caribisch Nederland en Suriname bij het vinden van hun weg binnen alle faculteiten. 

Studie- en studentenverenigingen 

Verenigingen zijn de ideale plek voor studenten om meer sociale contacten op te doen. Naast gezelligheid, bieden verenigingen een sociaal netwerk en vaak ook inhoudelijke activiteiten. Veel studenten ervaren het verenigingsleven als een verrijking die bijdraagt aan het studieplezier. Een studievereniging is een goede manier om activiteiten binnen het eigen vakgebied te combineren met gezelligheid. Daarnaast zijn er studentenverenigingen, waar studenten met verschillende studies en interesses samenkomen voor gezelligheid, sport en/of culturele activiteiten. 

Well-being Wednesdays 

Twee keer per maand wordt de Well-being Wednesday georganiseerd. Studenten kunnen gratis deelnemen aan een activiteit, variërend van een workshop over uitstelgedrag tot een wandeling maken en schaatsen. Studenten kunnen zich aanmelden voor de newsletter om op de hoogte te blijven van deze activiteiten. 

Uni-life 

De Uni-Life app geeft een overzicht van studentenevenementen en gemeenschappen op de campus. De app maakt het makkelijk voor studenten om een netwerk op te bouwen. Door Uni-Life te downloaden zien studenten wat er allemaal te doen is. Als medewerker kan je je aanmelden om te zien wat er zoal wordt georganiseerd, zodat je studenten beter kunt adviseren. 

Chatten met een medestudent 

Via het platform Frisse Gedachtes kunnen studenten chatten over mentale gezondheid met getrainde studenten en ervaringsdeskundigen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.