Universiteit Leiden

nl en

Hulp voor toekomstige Leidse academici

Bent u op zoek naar een beurs om naar Leiden te komen? Hier vindt u een overzicht van de financieringsmogelijkheden die beschikbaar zijn en de stappen die u moet nemen.

Stap 1 - Waarom Leiden? Beoordeel de match

Een goede match tussen u en het gastinstituut van uw keuze is essentieel om onderzoeksfinanciering te krijgen. Daarom is de eerste stap een groep te vinden waar u zich bij aan kunt sluiten. Browse door onze website en neem contact op met een beoogde begeleider of wetenschappelijk directeur van een instituut waar u zich bij aan wilt sluiten om dit te bespreken.

Stap 2 - Welke vormen van financiering zijn beschikbaar?

 • Promotieonderzoek 

  Er zijn niet veel promotieplaatsen beschikbaar in Nederland door het nationale financieringssysteem. Alle beschikbare promotieplaatsen en verdere informatie over het systeem staan op de website Study in Holland website.
 • Postdoctoraal onderzoek

  • De Universiteit Leiden is trots op haar LEaDing Postdoctoral fellowships programme. Het LEaDing Fellows Programma geeft 90 onderzoekers vanuit de hele wereld die recent zijn gepromoveerd de gelegenheid twee jaar werkervaring op te doen bij de Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus Universitair Medisch Centrum en de Technische Universiteit Delft.

  • Zowel onze nationale financier (NWO) als de Europese Commissie bieden postdoctorale fellowships en individuele beurzen om een onderzoeksgroep op te zetten. Neem wel de Marie Curie mobiliteitsregels in acht. Daarover kunt u meer lezen in eligibility criteria for individual grants pdf.

 • Kort onderzoeksbezoek aan Leiden

  Kijk naar mogelijkheden op:
 • Een bespreking organiseren in Leiden

  Leiden is gastheer van het befaamde Lorentz Center, dat een open procedure voor voorstellen heeft.
 • Specifieke financiering

  Vraag uw toekomstige begeleider of wetenschappelijk directeur naar andere specifieke financieringen op uw vakgebied.

Stap 3 - Krijg ondersteuning voor een financieringsaanvraag

De informatie over onderzoeksfinanciering op deze website is alleen beschikbaar voor Leidse academici met een zogenaamde ULCN-account. U zult echter volledige toegang krijgen tot alle informatie en ondersteuning wanneer u een voorstel voorbereidt met de Universiteit Leiden als gastinstituut. Neem contact op met een beoogde begeleider of de wetenschappelijk directeur van het instituut waar u zich bij aan wilt sluiten om dit te bespreken voordat u advies en ondersteuning benadert.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.