Universiteit Leiden

nl en

Groei-samenwerking

Op deze pagina vind je alle informatie over het financieringsinstrument Groei.

Wat is Groei?

Groei is een financieel instrument voor het verder brengen van veelbelovende ideeën voor interdisciplinaire samenwerkingen waar ruimte en tijd voor nodig zijn, en biedt de mogelijkheid om met maatschappelijke input de kwaliteit van de samenwerking te kunnen verhogen. Dit is primair een instrument dat qua ordegrootte mikt op een doelgroep en -stelling die vanuit externe financiers nagenoeg niet wordt ondersteund.

Voor wie?

Groei is bedoeld voor kleine interdisciplinaire teams die kunnen onderbouwen dat ze met een extra financiering nieuwe inzichten en praktijken kunnen ontwikkelen in onderwijs of onderzoek. Ze leggen daarmee de basis voor een onderwijs-en/of onderzoekstraject met potentie, omdat het bijvoorbeeld voorziet in een (intellectuele) behoefte of de kans vergroot voor onderzoekslijnen.

Aanvragers zijn teams bestaande uit WP en/of OBP die bereid en beschikbaar zijn zich (meermaals) een aaneengesloten periode te buigen over een interdisciplinair vraagstuk of opdracht. Zij zijn bereid om een verplichte verkenningsfase en training op gebied van interdisciplinair werken te doorlopen alvorens ze een uiteindelijke aanvraag doen.

Besluitvorming over de planning en procedure volgt in 2024. De eerste ronde Groei wordt verwacht in 2026.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.