Universiteit Leiden

nl en

Postdoc worden

Als u na het afronden van uw proefschrift een carrière in de wetenschap ambieert, dan is een postdoc-functie een logische vervolgstap. Een functie op basis van een tijdelijk contract, waarin u wetenschappelijk onderzoek verricht. Jaarlijks kiezen honderden onderzoekers voor een postdoc-positie aan de Universiteit Leiden. In 2015 werkten ongeveer 380 postdocs bij ons.

Samenwerken met internationaal gerenommeerde onderzoekers

De Universiteit Leiden behoort volgens de internationaal toonaangevende rankings tot de topuniversiteiten van de wereld. Leidse onderzoekers scoren hoog als het gaat om het verwerven van externe gelden, grants en prijzen. Als postdoc werkt u dus samen met internationaal gerenommeerde onderzoekers.

Veel ondersteuning mogelijk

Ook op andere manieren biedt de universiteit een aantrekkelijke onderzoekomgeving voor postdocs. Er zijn veel mogelijkheden voor interne opleidingen, ondersteuning bij het verwerven van onderzoeksubsidies en loopbaanbegeleiding.

Onderzoekers hebben goede positie

De positie van onderzoekers in Leiden is goed. Wij werken er continu aan om dit zo te houden en waar mogelijk zelfs te verbeteren. Dit blijkt ook uit de verwerving van het HR Excellence logo.

Loopbaanbeleid

Een postdocpositie is tijdelijk. Aandacht voor opleiding en carrièreplanning is daarom van groot belang. Maak daarom tijdig kennis met het loopbaanbeleid van de Universiteit Leiden, dat erop gericht is om de beste wetenschappers aan ons te binden. 

Internationale omgeving

Bij de Universiteit Leiden komt u terecht in een internationale omgeving. Er werken mensen met maar liefst 105 verschillende nationaliteiten. Komt u uit het buitenland? Bekijk dan de informatie over wonen en werken in Nederland op onze website, inclusief informatie over financiële en fiscale zaken. In de online immigratie-wizard kunt u als potentiële medewerker of gast gemakkelijk en snel zien wat geregeld moet worden om bij ons aan de slag te kunnen gaan. Ons Service Center International Staff ondersteunt internationale medewerkers en gasten vervolgens bij een eventuele immigratieprocedure.

Leading Fellow Postdoc Programma

Het Leading Fellows Postdoc Programma biedt 90 recent gepromoveerde onderzoekers van over de hele wereld de gelegenheid om twee jaar als postdoc te werken aan de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam, in het Erasmus MC of het Leids Universitair Medisch Centrum. Het programma wordt mogelijk gemaakt door een Europese Marie Curie COFUND subsidie die deze samenwerkende Zuid-Hollandse kennisinstellingen hiervoor hebben gekregen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.