Universiteit Leiden

nl en

Leids Repositorium en LUCRIS Publication Management

Het Leids Repositorium is een database van publicaties van Leidse wetenschappers en van aan de Universiteit Leiden gelieerde instellingen. Via LUCRIS Publication Management (PM) voegen onderzoekers en promovendi publicaties toe (behalve proefschriften). De publicaties zijn zoveel mogelijk digitaal vrij toegankelijk (Open Access).

Het Leids Repositorium bestaat uit een deel waar publicaties van wetenschappers in worden opgenomen en een deel waar scripties van studenten worden opgenomen. Publicaties zijn niet alleen via het Repositorium makkelijk online te vinden, maar ook door zoekmachines als Open Access OAIster, Google en Google Scholar.

Zelf publicaties toevoegen via LUCRIS PM

Als Leidse onderzoeker kun je via LUCRIS PM je publicaties toevoegen aan het Leids Repositorium en aan je persoonlijke profielpagina op de website. U heeft toegang tot LUCRIS PM met je ULCN-account. De Universiteitsbibliotheek beheert het systeem.

De universiteit registreert alle wetenschappelijke publicaties met LUCRIS PM.

Hoe lever je je proefschrift aan?

Voor het aanleveren van een proefschrift neem je andere stappen. Meer informatie en de naam van je contactpersoon voor LUCRIS PM en het Leids Repositorium vind je op de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Persoonlijke profielpagina op de website

Op je persoonlijke profielpagina op de website kun je een tab Publicaties toevoegen. Dit gaat automatisch als je je publicaties registreert via LUCRIS PM. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat de tab Publicaties verschijnt.

Auteursrecht

Soms staat een uitgever een publicatie in het Leids Repositorium niet toe. Meestal kan wel een auteursversie (zonder opmaak van de uitgever) worden opgenomen. Of je plaatst een uitgevers-pdf na een bepaalde embargoperiode. Wil je weten hoe je je rechten goed kunt regelen? Daarvoor kun je terecht bij het Auteursrechten Informatiepunt van de Universiteitsbibliotheek.

SSRN

Het Social Science Research Network is een online bibliotheek waar wetenschappers hun onderzoeksresultaten delen, inzage geven in werk dat nog niet is gepubliceerd en publicaties ontsluiten die niet goed verkrijgbaar zijn. Het SSRN wordt met name gebruikt binnen de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Meer informatie over het SSRN vind je op de facultaire tab van Rechtsgeleerdheid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.