Universiteit Leiden

nl en

Leids Repositorium en LUCRIS Publication Management

Het Leids Repositorium is een database van publicaties van Leidse wetenschappers en van aan de Universiteit Leiden gelieerde instellingen. Via LUCRIS Publication Management (PM) voegen onderzoekers en promovendi publicaties toe (behalve proefschriften). De publicaties zijn zoveel mogelijk digitaal vrij toegankelijk (Open Access).

Het Leids Repositorium bestaat uit een deel waar publicaties van wetenschappers in worden opgenomen en een deel waar scripties van studenten worden opgenomen. Publicaties zijn niet alleen via het Repositorium makkelijk online te vinden, maar ook door zoekmachines als Open Access OAIster, Google en Google Scholar.

Zelf publicaties toevoegen via LUCRIS PM

Als Leidse onderzoeker kunt u via LUCRIS PM uw publicaties toevoegen aan het Leids Repositorium en aan uw persoonlijke profielpagina op de website. De universiteit registreert alle wetenschappelijke publicaties met LUCRIS PM. Op deze manier wordt alle onderzoeksoutput vastgelegd om het op een later moment te kunnen rapporteren en evalueren. U heeft toegang tot LUCRIS PM met uw ULCN-account. De Universiteitsbibliotheek beheert het systeem.

Voor het aanleveren van een proefschrift neemt u andere stappen. Meer informatie en uw contactpersoon voor LUCRIS PM en het Leids Repositorium vindt u op de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Persoonlijke profielpagina op de website

Op uw persoonlijke profielpagina op de website kunt u een tab Publicaties laten toevoegen. Dit doet u door uw publicaties te registeren via LUCRIS PM. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat de tab Publicaties verschijnt.

Auteursrecht

Soms staat een uitgever een publicatie in het Leids Repositorium niet toe. Meestal kan wel een auteursversie (zonder opmaak van de uitgever) worden opgenomen. Of u plaatst een uitgevers-pdf na een bepaalde embargoperiode. Wilt u meer weten over hoe u uw rechten goed kunt regelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Auteursrechten Informatiepunt van de Universiteitsbibliotheek.

SSRN

Het Social Science Research Network is een online bibliotheek waar wetenschappers hun onderzoeksresultaten delen, inzage geven in werk dat nog niet is gepubliceerd en publicaties ontsluiten die niet goed verkrijgbaar zijn. Het SSRN wordt met name gebruikt binnen de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Meer informatie over het SSRN vindt u op de facultaire tab van Rechtsgeleerdheid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.